Sweet dreams op grote hoogte

Niet alleen de hoogte beneemt me de adem, het uitzicht vanuit mijn bed in Hotel Titilaka doet dat ook. De glazen wand biedt een eindeloos uitzicht over rietvelden en het spiegelgladde Titicacameer in Peru.

 

Hotel Titilaka bij het Titicaca meer in Peru

Uitzicht vanuit hotel Titilaka bij het Titicaca meer in Peru

Dit hoogst bevaarbare meer ter wereld ligt op 3812 meter hoogte en voor het eerst tijdens mijn reis door Peru merk ik dat ik last heb van soroche, hoogteziekte. Ik probeer me zoveel mogelijk te houden aan de tips die ik eerder kreeg van een gids: veel drinken, geen alcohol, eet kleine porties licht verteerbaar voedsel en beweeg traag. Als je je hart voelt pompen, dan span je je teveel in. Wat ook schijnt te helpen is veel kopjes mate de coca, thee van cocabladeren, legaal en niet verslavend.
Ik slik de nodige pijnstillers en geniet ondanks de aanhoudende hoofdpijn van het heerlijke hotel. ’s Morgens is het nog behoorlijk fris ondanks het waterige zonnetje dus ontbijten doe ik binnen. Om daarna de rest van het hotel te gaan ontdekken. Ik word verliefd op de kleurrijke interieuraccessoires en ben bijna niet weg te slaan van de verschillende terrassen die allemaal dat heerlijke uitzicht bieden.

Hotel Titilaka bij het Titicaca meer in Peru

Hotel Titilaka bij het Titicaca meer in Peru

Hotel Titilaka bij het Titicaca meer in Peru

Hotel Titilaka bij het Titicaca meer in Peru

Hotel Titilaka bij het Titicaca meer in Peru

Hotel Titilaka bij het Titicaca meer in Peru

Hotel Titilaka bij het Titicaca meer in Peru

Hotel Titilaka bij het Titicaca meer in Peru

 

Tegen borreltijd ‘vergeet’ ik het advies van geen alcohol, de champagne is inbegrepen en zo’n mooie locatie vraagt om een feestelijk aperitief. Het hotel ligt behoorlijk afgelegen (wat een fantastische rit er naartoe trouwens van het vliegveld via slingerende bergwegen en hoge vlaktes met her en der wat grazende lama’s en alpaca’s), dus ook dineren doe ik daar. In mijn package zijn trouwens ook diverse excursies inbegrepen. Daarover later meer. Eerst slapen!

Hotel Titilaka bij het Titicaca meer in Peru

Omgeving van hotel Titilaka bij het Titicaca meer in Peru

Hotel Titilaka bij het Titicaca meer in Peru

Hotel Titilaka bij het Titicaca meer in Peru

MEER SWEET DREAMS