Dit zijn de meestgelezen posts van maart

 

1. Hasselt voor lekkerbekken

Voor mij was dit de verrassing van de maand: Hasselt op nummer 1. Niet omdat het geen leuke stad is. Integendeel, ga er vooral een keer heen voor een gezellige en lekkere stedentrip. Maar dat deze bestemming zoveel lezers zou trekken… Een kleine kanttekening. Toen een medewerkster van kunstgalerie Z33 de reportage zag en ook op facebook plaatste, ging de post op bescheiden schaal viraal in Hasselt. Dank dus Z33!

Hasselt, Belgie - Le Paifve met de beste speculaas van de stad

Hasselt, Belgie – Le Paifve met de beste speculaas van de stad

 

2. Gewoon gelukkig op Gili Trawangan

Mijn travelogue is alweer enkele maanden online, maar ik kan nog steeds niet goed inschatten welke posts het nu goed zullen gaan doen en welke niet. Twee uitzonderingen, dat de nummers 2 en 3 in dit lijstje zouden voorkomen, had ik wel van tevoren ingeschat. Nummer 2 omdat strandbestemmingen het altijd goed blijken te doen. Eigenlijk is een strandvakantie niet aan mij besteed, maar eilanden daarentegen vind ik bijna zonder uitzondering leuk. Gili Trawangan vond ik dus zelf ook een fijne bestemming voor een paar dagen. Geen seconde op het strand gelegen trouwens, maar wel veel rondgelopen en heerlijk gegeten.

Gili Trawangan, Indonesie

Gili Trawangan, Indonesie

 

3. Allemaal gratis in Kopenhagen

En ja, alles wat gratis is, doet het goed online, zo werd mij ooit verteld. Dus deed de post over wat je allemaal voor nop kunt doen in Kopenhagen het goed. Nu is Kopenhagen geen goedkope bestemming, dus als je je een paar uur kunt vermaken zonder een cent uit te geven dan is dat mooi meegenomen. Bovendien heeft Kopenhagen ook echt leuke dingen die niets kosten. Zelf vind ik het altijd erg flauw om in een gratis dingen doen lijstje te lezen dat je gratis naar een museum kunt als je in het bezit bent van een speciale kaart à raison van 50 euro ofzo.

Gratis in Kopenhagen, Denemarken

Gratis in Kopenhagen, Denemarken: zwemmen in de havnebaden

 

4. Romantisch Santorini

Santorini, toen ik er kwam, verbaasde het me dat ik er nooit eerder geweest was. Zo leuk, zo dichtbij en toch voor mij onontdekt. Als tiener was ik met Interrail (sweet memories) wel op Paros geweest maar het romantische Santorini had ik toen om onverklaarbare redenen overgeslagen. Het is overigens wel een eiland dat je in het voor- of naseizoen moet bezoeken want met name de steden Oia en Fira zijn hysterisch druk in het hoogseizoen. Bovendien is de temperatuur een stuk aangenamer. Ik was er eind september en ook dan is het er heerlijk t-shirtjes weer. Dat het eiland een romantische bestemming zou zijn, weet de marketingafdeling goed te verkopen. Overal zie je met name Aziatische stelletjes lopen die speciaal (vaak in groepen) naar het eiland komen om te trouwen. Veel goedkoper dan een bruiloft met alles erop en eraan in eigen land, wist een van de stellen me te vertellen.

Santorini, Cycladen, Griekenland: trouwen op het strand van Kamari

Santorini, Cycladen, Griekenland: trouwen op het strand van Kamari

 

5. Las Fallas in Valencia

Een stedentrip combineren met een festival, leuker kun je het voor mij niet maken. Las Fallas in Valencia is een van mijn favoriete feesten van Spanje. Werkelijk alles wordt uit de kast gehaald om van dit festival een succes te maken. De metershoge, kleurrijke beelden die de pleinen sieren, de vuurwerkshows (alleen knallen, geen siervuurwerk, het gaat om de ‘melodie’) en natuurlijk de optochten dwars door de stad naar het centrum waar met name de vrouwen de meeste prachtige traditionele outfits dragen. En wat vond ik het zonde toen op de laatste avond al die prachtige beelden in vlammen opgingen.

Valencia, Spanje, Las Fallas festival

Prachtige parades tijdens het Las Fallas festival in Valencia, Spanje

Valencia, Spanje, Las Fallas festival

Een van de 700 beelden van het Las Fallas festival

LEES OOK

De Top 5 van… februari