Slapen als de sterren bij Alfajiri, Kenia

 

Een mooi hotel om de nacht door te brengen tijdens je vakantie is altijd fijn. Soms beland je op een echte droomplek.

Alfajiri Villas, Kenia

Een van de drie villa’s van Alfajiri Villas, Kenia

Dat Kenia een topbestemming is om op safari te gaan, is bekend. Maar wat doen al die beroemdheden aan de kust? Het is niet de meest logisch keuze. Er zijn op de wereld mooiere stranden, interessantere koraalriffen en zeker ook plekken waar de zee intenser azuur kleurt. Toch reizen er geregeld sterren af naar dat strookje zand in het oosten van Kenia. En velen belanden dan uiteindelijk bij Alfajiri Villas op ongeveer een uurtje rijden van Mombasa, zoals de Brad Pitt en Angelina Jolie. Eenmaal daar begin je hun keuze te begrijpen.

Alfajiri Villas, Kenia

De Japanse kamer in een van de drie villa’s van Alfajiri Villas, Kenia

Alfajiri Villas, Kenia

Alfajiri Villas, Kenia

Het is dan ook een droomlocatie. Op de kliffen hoog boven de Indische Oceaan verheven staan drie sprookjesachtige villa’s in een droomtuin vol palmbomen en tropische bloemen. Bovendien zijn er altijd twee Engelssprekende ayahs (kinderoppassers) aanwezig om de kinderen te verzorgen en zo ook ouders een ontspannen vakantie te garanderen. Brad en Angelina sliepen in de Japanse kamer in de Beach villa. En ook al is discretie de norm, dat Mr. Bean acteur Rowan Atkinson en Rolling Stones gitarist Ronnie Wood ook in een van de villa’s logeerden, mogen we wel weten.

Alfajiri Villas, Kenia

Alfajiri Villas, Kenia

Alfajiri Villas, Kenia

Alfajiri Villas, Kenia

Tot Angelina en Brad er verbleven was Alfajiri bij Diani beach een goed bewaard geheim. De well-to-do die er verblijven, zijn zeer gehecht aan hun privacy. Imposante toegangsdeuren houden pottenkijkers buiten. Wie wel binnenkomt, maakt kennis met een decadente wereld vol ongekende luxe. Ruime villa’s smaakvol ingericht door eigenaresse Marika Molinaro die als binnenhuisarchitecten diverse huizen voor rijken in Kenia inrichtte. Vrijwel alle meubelen zijn handgemaakt in de eigen werkplaats door mensen uit de buurt.

Alfajiri Villas, Kenia

Alfajiri Villas, Kenia

Een duik in het royale oneindige zwembad uitkijkend over de oceaan vormt het perfecte begin van de dag. De rich & famous die hier verblijven, komen vooral om even volledig tot rust te komen. Ze trekken een paar baantjes, volgen een yogalesje, genieten van het ontbijt dat de butler brengt, maken een wandelingetje over het strand naar bijvoorbeeld de moskee die een kilometer verderop ligt en gaan dan terug naar de villa voor de lunch. Natuurlijk hebben ze die ochtend al met de butler besproken wat ze die middag en avond willen eten. De middag brengen ze loungend door op de veranda of een van de balkons. Een duikcursus volgen kan ook of een snorkeltochtje met boten van lokale vissers. Voor iets meer actie is er de 18 holes golfbaan op twee minuten afstand.
Als de avond wat verkoeling brengt, is het tijd voor een massage. Terwijl de masseuse de spieren los kneedt, aait een briesje over het lichaam: het voordeel van een massageruimte in de tuin. De 30 man personeel voor maximaal 22 gasten verdeeld over de drie villa’s zorgt dat het niemand aan iets ontbreekt.

Nog even sparen dan maar!

Alfajiri Villas, Kenia

Alfajiri Villas, Kenia

Alfajiri Villas, Kenia

Alfajiri Villas, Kenia

Alfajiri Villas, Kenia

Alfajiri Villas, Kenia

MEER SWEET DREAMS