De stranden op Aruba nodigen uit tot dagenlang luieren. Maar wie actiever wil zijn, heeft ook mogelijkheden genoeg. Benieuwd wat te doen op Aruba? Hier is mijn top 5 van activiteiten voor je vakantie Aruba.

Yoga op het strand, de ultieme ontspanning

Yoga op het strand, de ultieme ontspanning

 

Zen met yoga en pilates

Actief zijn en geestelijk ontspannen, dat doe je tijdens een yogales bij Manchebo Beach Resort & Spa hotel. Met uitzicht op het strand worden er dagelijks diverse pilates- en yogasessies van een uur gegeven in verschillende yogastijlen variërend van Morning Vinyasa Yoga tot Sunset Stretch. Ook als niet gast van het hotel kun je er je matje uitrollen. Een uurtje les kost 15 euro.

Vakantie Aruba, Zo lijkt het niet eens zo heel moeilijk: yoga bij Manchebo Beach Resort & Spa hotel

Zo lijkt het niet eens zo moeilijk: yoga bij Manchebo Beach Resort & Spa hotel

 

Vakantie Aruba: lesje SUP

SUP, dat is voor evenwichtige types, dacht ik altijd. Maar op Moomba Beach waag ik me toch aan een lesje. Na wat uitleg op het droge over de juiste houding en het vasthouden van de peddel, loop je met je board bevestigd aan je enkel de zee in. Eerst even op de knieën om het evenwichtsgevoel krijgen. Daarna staan. Ietwat wiebelig en onwennig de eerste minuten maar daarna blijkt SUPPEN toch een stuk makkelijker dan altijd gedacht. Je verbrandt trouwens wel snel tijdens paddle boarding, blijkt als ik na een halfuurtje op het water een felrood plekje op mijn schouder ontdek. Niet goed genoeg ingesmeerd blijkbaar.

Vakantie Aruba: uitleg voor paddle boarding

Vakantie Aruba: uitleg voor paddle boarding

Vakantie Aruba, Suppen op Aruba, makkelijker dan gedacht

Suppen op Aruba, makkelijker dan gedacht

 

Varen langs de kust per catamaran

De rust is ver te zoeken als je besluit een excursie te boeken met een catamaran. Het is druk en de muziek schalt uit de speakers. Maar het biedt wel de kans om te snorkelen. Eerlijk is eerlijk, het zijn niet de meest fantastische snorkelplekken die ik ooit gezien heb, maar als de temperatuur boven de 30 graden komt, is het sowieso lekker als je zo nu en dan even het water in kunt. Al zeilend koel je trouwens ook wel iets af, dankzij een aangenaam briesje.

Vakantie Aruba: Uitwaaien tijdens een tochtje met een catamaran

Uitwaaien tijdens een tochtje met een catamaran

 

Wandelen bij de vuurtoren

Pak de bus naar Arashi Beach in het noorden van het eiland en wandel vandaar in een kwartier naar de California Lighthouse. Deze vuurtoren is vernoemd naar het schip SS California dat in 1910 voor de kust verging. Daarna werd de vuurtoren gebouwd. Het natuurgebied in dit noordelijke stukje Aruba is heerlijk ongerept. Mooi voor een paar uur wandelen in en bij de zandduinen.

Vakantie Aruba: Ongerepte natuur bij vuurtoren California

Ongerepte natuur bij vuurtoren California

Vakantie Aruba: Een verfrissend drankje bij vuurtoren California

Een verfrissend drankje bij vuurtoren California

Vakantie Aruba: Wandelen en uitwaaien rondom de vuurtoren California

Wandelen en uitwaaien rondom de vuurtoren California

 

Naar Arikok natuurpark

Arikok blijkt voor een eiland grofweg ter grootte van Texel een natuurpark van formaat te zijn. Het beslaat bijna 20% van Aruba en meet ongeveer 32 km2. Het park bestaat sinds 2000 en is geen overbodige luxe. De natuur op Aruba staat onder druk, onder meer vanwege de enorme stroom toeristen. Dankzij dit nationale park wordt in elk geval een stuk natuur beschermd. Daarnaast draait het in dit park om educatie, bescherming van cultureel historische plekken en natuurlijk mensen laten genieten van de natuur. Dat kan onder meer dankzij wandelingen die zijn uitgezet, in totaal 75 km. Het park genst aan de kust en je vindt er ook een van de mooiste baaitjes, Boca Prins, ingeklemd tussen twee overhangende rotsen waartussen het water driftig op de kust beukt.

Vakantie Aruba: Wandelen in Nationaal Park Arikok

Wandelen in Nationaal Park Arikok

Vakantie Aruba: Originele boerenhuizen in Nationaal Park Arikok

Origineel boerenhuis in Nationaal Park Arikok

Vakantie Aruba: Hier vind je rust: strand Boca Prins

Hier vind je rust: strand Boca Prins

 

MEER ARUBA

Moe van alle activiteiten? Uitrusten doe je op deze 5 prachtige stranden.

Het uitzicht dat nooit verveelt bij restaurant Elements, Eat Local Restaurantweek vakantie Aruba

Relaxen op het strand

Lekker eten hoort bij een vakantie op Aruba. Hotspots genoeg. Een overzicht van de 8 beste restaurants vind je in deze blog.

Vakantie Aruba Het adults only restaurant Elements, Eat Local Restaurantweek Aruba

Het adults only restaurant Elements

Liever even shopen en nog wat culuur opsnuiven? Dan zijn dit de steden die je niet mag missen op Aruba: hoofdstad Oranjestad en en hippe San Nicolas

vakantie Aruba De historie van Aruba is nu te zien in dit koloniale huis van de familie Ecury in Oranjestad.

Vakantie Aruba: Oranjestad

Nog een fijn hotel? Amsterdam Manor ligt aan Eagle Beach, het mooiste strand van het eiland.

Strand top 5 Aruba: de beroemde fofoti-bomen op Eagle Beach

Fofoti-bomen op Eagle Beach

Ben je een liefhebber van excursies? Dan hier nog een laatste tip. Als je meer van het eiland wilt zien, zonder moe te worden, dan is een jeeptour langs de noordkust een aanrader.

Aruba, jeeptour langs de noordkust

Aruba, jeeptour langs de noordkust