Wat was er populair in april op Just like to travel…? Hier de top 5 van meest gelezen posts met Hoorn, fietsen op het Britse Isle of Wight, carnaval in Binche in België, de Tulpentoer in Nederland en wandelen in Val di Fassa in Italië.

1. Hoorn heeft het!

Het maken van de reportage in Hoorn was al ontzettend leuk. Ik ontmoette alleen maar vriendelijke mensen en de meesten waren ontzettend trots op hun stad. Vandaar waarschijnlijk ook dat iedereen die ik liet weten dat de blog online stond onmiddellijk reageerde en de post ging delen. Dat heeft dus gewerkt, Hoorn staat in april met stip op nummer 1. En voor iedereen die er nog niet geweest is: ga vooral, het is echt een leuke, historische stad!

Hoorn Nederland Bontekoe standbeeld

Het standbeeld van de jongens van de Bontekoe in Hoorn

 

2. Fietsen op Isle of Wight

Nederlanders en fietsen, die horen natuurlijk bij elkaar als Jip bij Janneke of Sjors bij Sjimmie. Geen grote verrassing dus dat fietsen op het Britse Isle of Wight op nummer twee staat. Het is dan ook een leuk eiland met afwisselende mogelijkheden voor mensen die van een ontspannen vlak ritje houden tot sportievelingen die een heuvelachtige uitdaging niet uit de weg gaan. En waar je ook stopt, er is altijd wel een tearoom voor een afternoon tea of een fish&chips shop voor de hongerige momenten.

Shanklin, Isle of Wight, Engeland

Shanklin, Isle of Wight, Engeland

 

3. Carnaval in Binche

Het carnaval in Binche, België stond in februari ook in de top 5, en nu verrassend genoeg weer. Leuk om te zien dat bezoekers toch dit soort mooie festivals aanklikken. Het carnaval is uniek en is dan ook Unesco Werelderfgoed. Ik ben er twee keer geweest en heb beide keren genoten. Wie er ook heen wil, kan het best nu alvast een hotel boeken want Binche is een klein plaatsje en de hotels zitten zo vol.

Carnaval in Binche

Gilles met hun masker van wax

 

4. Fietsen tussen de tulpen

Nog een fietsverhaal, op 4 fietsen tussen de bollenvelden. De Tulpentoer was voor mij ook een bijzondere manier om Nederland wat beter te leren kennen. Samen met een groepje buitenlandse toeristen langs de leukste steden en stadjes van Noord- en Zuid-Holland fietsen en genieten van de bloeiende bollenvelden. ’s Avonds sliepen we op een schip en natuurlijk konden we zo nu en dan ook varend van het Hollandse landschap genieten.

Het schip aan de kade in Leiden, Nederland

Het schip aan de kade in Leiden

 

5. Wandelen in Val di Fassa

Eigenlijk ben ik meer een wandelaar dan een fietser dus ik heb genoten van mijn wandeling in de Italiaanse vallei Val di Fassa. Lekker met een lift omhoog en dan afdalen over de machtige hellingen van de Dolomieten. Wat een prachtige bergen zijn dat toch. Het was intrigerend te zien hoe het landschap veranderde naarmate ik lager en lager kwam. Dat bordje pasta aan het eind van de vijf uur durende afdaling was zeer verdiend, vond ik zelf.

Col Rodela in Val di Fassa, Italie

Wandelen bij de Col Rodela in Val di Fassa, Italie

 

BEKIJK OOK