Dit waren de favorieten van de afgelopen maand.

Op nummer 1: Harderwijk

Altijd leuk om een stad te bezoeken en mensen te spreken die trots zijn op hun woonplaats. Harderwijk associeerde ik alleen met het Dolfinarium maar de stad bleek zoveel meer te bieden te hebben. Als oude Hanzestad is er natuurlijk de nodige historie maar er zijn ook volop leuke winkeltjes, lekker kleinschalig en een beetje eigenwijs. Daar houd ik van. En dan lunchen op een plek met uitzicht op het park terwijl aan de voorkant van het restaurantje het drukke marktplein ligt. Bijzonder en dus een aanrader. Hier lees je alle tips.

Collage Harderwijk 1

Groeten uit.. Harderwijk!

 

Jura (Schotland), het bijna verlaten whisky-eiland

Veel whiskyliefhebbers onder de bezoekers van mijn site of toch meer natuurliefhebbers? Het goede nieuws, op Jura kun je voor beide terecht. Misschien dat de post over dit prachtige Schotse eiland daarom zo populair was afgelopen maand. Ik was er (te) kort maar zou er zeker nog eens naar terug willen. Het is een heerlijke locatie voor een stress-detox, het eiland biedt precies wat je nodig hebt, en meer ook niet. Heerlijk. Er zijn trouwens twee Jura-blogs, een die voornamelijk over de whisky-distilleerderij gaat, en een tweede die je meer vertelt over de prachtige natuur.

Jura Schotland isle of jura binnen hebriden

De enige verharde weg op Jura, Schotland

 

Luxe wellness in Zwitserland

Hoe ontspannend kan werken zijn? Heel ontspannend als Clinique La Prairie aan het Meer van Geneve in Zwitserland je werkterrein is. Ik heb eigenlijk zelden het gevoel dat ik rijk zou willen zijn, maar na een paar dagen hier was ik toch wel gezond jaloers op de mensen die ieder jaar een of meerdere keren een week of weekend komen ontspannen bij de Clinique. De kamers zijn fantastisch, de behandelingen super en het eten, ach ja dat eten… een minimum aan calorieën maar een maximum aan smaak. En dan de locatie natuurlijk. Zou het te laat zijn voor een serieuze carrière met een bijpassend salaris?

La Prairie, Meer van Geneve, Zwitserland

La Prairie, Meer van Geneve, Zwitserland

 

De neo-hippies van Ibiza

We hebben zin in zon, na de zo tegenvallende meimaand. Misschien dat Ibiza daarom goed scoorde, iedereen verlangt naar de zomer. En als we dan die zon opzoeken, dan is een gevoel van vrijheid natuurlijk mooi meegenomen. De hippies die het eiland tientallen jaren geleden ontdekten wisten dat als geen ander. Het leuke is dat Ibiza naast de bekende dance-scene ook een heel rustige kant heeft met kleine baaitjes met schattige restaurantjes waar je op blote voeten komt binnen lopen om dan op het terras eindeloos te lunchen, met uitzicht op zee natuurlijk. Lees hier het hele verhaal.

Ibiza 4

Zon, zee strand en… eten!

 

Romantiek op Santorini

En nog een eiland, een van mijn favorieten. Het is een wonder dat het zolang heeft geduurd voor ik het Griekse Santorini ontdekte. Want wat een heerlijk eiland is dit. Je moet er liefst wel in het voor- of naseizoen naartoe anders kun je over de hoofden lopen. Maar ben je er in het juiste seizoen dan is het er ook prachtig, afwisselend vlak en heuvelachtig met mooie dorpjes met kubusvormige huizen en natuurlijk lieflijke baaitjes. Slechts een stukje varen verderop kun je een prachtige vulkaan beklimmen. Compleet met zwavelgeuren en sprookjesachtige fumarolen.

Santorini, Cycladen, Griekenland: trouwen op het strand van Kamari

Santorini, Cycladen, Griekenland: trouwen op het strand van Kamari

 

MEER TOP 5’s